Mali potvrdio: 1.000 otpuštenih vraćeno je na posao, mere su urodile plodom

Autor: Kurir, Republika

Vesti

03.04.2020

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije objavila je mere za pomoć privredi koje imaju za cilj smanjivanje negativnih efekata zbog pandemije koronavirusa. No, kako one važe samo za one koji su otpustili manje od deset odsto radnika, pojedini poslodavci su brže-bolje krenuli da deo radnika vraćaju na posao.

RepublikaFoto: Tanjug/N. JOVANOVIĆ
Siniša Mali

Ovo je potvrdio i ministar finansija Siniša Mali.

- Tačno je da je, prema dosadašnjim informacijama, oko 1.000 ljudi vraćeno na posao, a mislim da je broj čak i veći jer se nama javlja na stotine privrednika sa raznim pitanjima u vezi sa načinom na koji mogu da vrate ljude. To samo pokazuje koliko smo pogodili suštinu problema, a cilj je bio da očuvamo nivo zaposlenosti, kao i da pomognemo najugroženijim privrednicima. Sada pratimo primenu tih mera i nadam se da ćemo brzo izaći iz ove krize još jači - poručio je Mali.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež takođe potvrđuje informaciju o vraćanju zaposlenih na posao.

- Privrednici su čekali na ove mere i pokazalo se ispravno kada su one donete, jer su ohrabrile privrednike, pošto će država dobar deo negativnih efekata preuzeti na sebe. Računaju sada na to da neće morati da otpuštaju veliki broj zaposlenih, pa ih i vraćaju na posao, a kasnije svi zajedno treba da se pobrinemo da nastavimo da jačamo privredu - rekao je Čadež za Kurir.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da je Vlada poslala jasnu i nedvosmislenu poruku da će pomoći firmama koje u ovo vreme trpe veliku štetu i da neće dopustiti da se uruši sve dosad postignuto.

- Ovaj program je i jasna poruka kompanijama da je u ovo teško vreme potrebna i solidarnost, pre svega kompanija prema svojim radnicima - poručila je ona.

I ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručuje da se pokazalo da je Vlada na najbolji način reagovala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading