Komedija bez kraja! Kurti tvrdi da je Tači prekršio "Ustav Kosova"

Autor: kosovo-online

Vesti

02.04.2020

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti poručio je večeras da je kosovski predsednik Hašim Tači prekršio Ustav Kosova, te da ono što je bilo potrebno da se uradi, a nije urađeno - predstavlja kršenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

- Predsednik je odlučio da zaobiđe član 82.2 Ustava Kosova koji se odnosi na situaciju posle uspešnog izglasavanja nepoverenja vladi. Predsednik se ponaša kao da vlada zavisi od skupštine, ali da on ne zavisi od naroda, kao da su demokratski izbori sredstvo, ali ne i vrednost - napisao je Kurti u postu na Fejsbuk nalogu.

Predsednik se sastao sa svim parlamentarnim političkim strankama, a zatim je tražio od naše stranke, pobednika na izborima da predloži kandidata za premijera, naveo je Kurti i dodao da predsednik Kosova nije neutralan, već ima politički interes i lične namere, dok bi trebalo da bude nepristrasan i proceduralan.

- Nekako želi da veruje da se 25. mart 2020. godine dogodio bez 3. februara 2020. godine - istakao je Kurti.

Dodao je i da će odgovoriti predsedniku u pogodnom trenutku.

- Međutim, mi ćemo u odgovarajućem trenutku reagovati, u ovo vreme pandemije - poručio je Kurti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading