Srpska liga: Pooštriti kazne za kršenje samoizolacije, sprečiti politički progon srpske crkve

Autor:

Vesti

02.04.2020

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srpska liga (SL) podržava mere uvođenja vanrednog stanja koje je donela Vlada Srbije i predsednik Srbije, radi zaštite zdravlja ljudi i zaustavljanja epidemije u Srbiji, ali isto tako smatra da je potrebno pojačati mere samoizolacije u naredne dve nedelje kada se po rečima stručnjaka i lekara očekuje najveća eskalacija zaraze. Takođe, tu odluku treba da potvrdi i Narodna skupština, na elektronskoj sednici, kao što je to učinjeno u Republici Srpskoj", izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Đurđev

Đurđev ističe da su sve preventivne mere koje sprovodi naša država u borbi protiv virusa korona dobre i pravovremene, ali i da je potrebno da se pooštri kažnjavanje svih zlonamernih  građana koji krše pravila samoizolacije i policijskog časa jer time dovode u opasnost i sve ostale ljude.

Sada je pravi trenutak da se za brani rad svim kladionicama i kockarnicama koje su do uvođenja vanrednog stanja bile leglo moralne zaraze srpske omladine a sada su najveći inkubator zaraze virusa korona i prete da zaraze ogroman broj građana – ističe Đurđev.

Đurđev naglašava da u kriznim situacijama i na muci se najbolje poznaju junaci, a ovih dana vidimo da su pravi junaci pripadnici MUP-a predvođeni ministrom Nebojšom Stefanovićem, koordinatorom svih službi bezbednosti. Ministar i ppripadnici snaga bezbednosti ne štedeći svoje zdravlje i živote posvetili su se zadacima koje uspešno relizuju i dokazuju superiornost u odnosu na svoje kolege iz većine zapadnih zemalja EU. Država mora posebno da da materijalno stimuliše pripadnike MUP-a koji su zajedno sa medicinskim radnicima diskretni ali realni heroji Srbije.

Veliku zahvalnost dugujemo srpskim penzionerima koji su dokazali čeličnu disciplinu u vanrednom stanju i ogromno poverenje u državno rukovodstvo, ministra Krkobabića i predsednika Vučića.

Država mora da spreči politički progon Srpske pravoslavne crkve (SPC) koji se ovih dana pojačao od strane agresivnih a marginalnih političkih faktora iz UDS-a koji su podržani od strane moćnih medija čiji su vlasnici dominantno antisrpski motovisani – izjavio je Đurđev.

Kada je reč o ekonomskim merama, država mora jasno da poruči građanima i privrednicima, da dok traje vanredno stanje da su oslobođeni plaćanja poreskih i drugih obaveza jer je izlazak iz kućne izolacije zbog odlaska do banke ili pošte veoma rizičan i mogao bi da izazove još veće širenje zaraze - kaže Đurđev, dodajući da odluku o tome treba da donese Krizni štab za ekonomska pitanja, na čelu sa predsednikom Vučićem koji je ujedno najavio i set mera podrške malim i srednjim preduzećima, radi očuvanja radnih mesta, što je svakako pozitivan korak ka oporavku naše privrede u ovom kriznom periodu – zaključuje Đurđev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bepa

02.04.2020 16:34

Држава мора да спречи политички прогон Српске православне цркве (СПЦ) који се ових дана појачао од стране агресивних а маргиналних политичких фактора из УДС-а који су подржани од стране моћних медија чији су власници доминантно антисрпски мотовисани.