Pomoć EU: U Srbiju stigla još dva aviona medicinske opreme i materijala

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.04.2020

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na aerodrom "Nikola Tesla" sletela su dva aviona, koja prevoze medicinsku opremu i materijal koje je Srbija obezbedila za borbu protiv KOVID-19.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Jadranka Joksimović

Evropska unija u potpunosti finansira troškove letova što je deo paketa od 15 miliona evra pomoći u hitnim slučajevima, a kako bi se Srbiji pomoglo u borbi protiv KOVID-19.

Ovi letovi koje je organizovao UN Program za razvoj (UNDP), omogućavaju najbržu moguću dostavu opreme i materijala jer je korišćenjem velikog kargo aviona maksimalno iskorišćen prostor, ušteđeno je dragoceno vreme i troškovi.

Ministar za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator i koordinator donatorske i razvojne pomoći Jadranka Joksimović i Ministarstvo za evropske integracije svakodnevno i intenzivno rade sa Evropskom unijom i bilateralnim partnerima.

- Izazovi su isti, saradnja i efikasna solidarnost jedini su način da se borimo protiv pandemije. Zahvaljujem Delegaciji EU u Srbiji i ambasadoru Semu Fabriciju na promptnoj reakciji na moju molbu za dodatnim finansiranjem letova za dopremanje medicinske opreme. Nastavljamo da radimo - izjavila je Joksimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading