Eci, peci, pec, ko će preuzeti vruć krompir? Tači na konsultacijama sa liderima stranaka oko nove vlade!

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

26.03.2020

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Kosova Hašim Tači najavio je danas da će uskoro početi konsultacije sa liderima svih parlamentarnih političkih stranaka kako bi se formirala nova vlada, prenosi Koha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

- Nakon pada vlade, kao predsednik, uskoro će započeti konsultacije sa liderima svih parlamentarnih stranaka kako bi sagledali mogućnost stvaranja nove vlade stabilnosti, jedinstva i inkluzije. Na svakom koraku, kao predsednik, u potpunosti ću poštovati Ustav i zakone - rekao je.

Tači je to izjavio nakon posete Medicinskom centru Kosovskih bezbednosnih snaga u pratnji komandanta tih snaganik Rahmana Rame.

Sa 82 glasa za, 32 protiv i 1 suzdržanim, Skupština Kosova je u sredu usvojila zahtev za nepoverenje vladi.

Politička bitka na Kosovu, koja je kulminirala predlogom za nepoverenje, počela je pre više od nedelju dana, kada je Tači potpisao dekret o vanrednom stanju, sa čime se vlada nije složila. Dan kasnije, zastupnik DSK-a Agim Veljiu razrešen je mesta ministra unutrašnjih poslova, na šta je DSK odgovorio pokretanjem zahteva za nepoverenje vladi, čiji je on deo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading