Vasiljević: Ko zloupotrebama zaradi i dinar, biće najstrože kažnjen!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.03.2020

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić je u kontaktu sa privrednicima u Srbiji koji na dnevnom nivou dobijaju upozorenje da će najstrože biti sankcionisani oni koji pokušavaju da zloupotrebama u situaciji kada se suočavamo sa koronavirusom zarade i dinar, kaže savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Suzana Vasiljević

- Velike kazne će biti za takve ljude. Nadam se da će im to biti velika opomena da se ne bavi tim stvarima - rekla je Vasiljević u uključenju za TV Prva.

Kaže da Vlada Srbije ne može da privatniku zabrani da otpušta ljude, niti da zabrani bilo šta drugo, ali može da im upućuje apele da ne otpuštaju radnike u ovoj situaciji.

- Radi se na tome da se odvoje velika sredstva za privatni sektor kao nadoknada za sve što su izgubili tokom vanrednog stanja - kaže Vasiljević.

Navela je da je Srbija 2012. bila zemlja sa potpuno uništenom ekonomijom i da je za sedam, osam godina teškim merama Vučić uspeo da zemlju dovede do ovoga gde smo danas.

- A to je da je Srbija jedina zemlja u regiona i jedna od retkih u Evropi gde plate u javnom sektoru neće biti smanjene, gde su prodavnice pune, ima goriva, a pripremaju se i paketi pomoći - rekla je Vasiljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Vitki

26.03.2020 18:06

Sve je poskupelo!

Zoi

26.03.2020 18:45

Naravno da ih treba najstrozije sankcionisati.

Stojkovic_NBG

26.03.2020 23:04

Tako i treba, najstrozije kazniti sve koji podizu cene.