DNEVNI IZVEŠTAJ MARKA ĐURIĆA: Nema zaraženih koronom u srpskim sredinama

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

25.03.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić naveo je večeras da nema obolelih od koronavirusa u većinski srpskim sredinama na Kosovu, a da je 71 zaražena osoba registrovana u albanskim sredinama.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

- 11 uzoraka briseva pacijenata iz srpskih sredina na KiM poslato na Institut 'Torlak' i svi su negativni na virus COVID-19 - napisao je Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji na Kosovu na Instagram profilu.

On je podsetio da zbog zabrane kretanja, volonteri u srpskim sredinama uglavnom u ranim jutarnjim  časovima obilaze korisnike.

- Preko KC Niš na prostor KiM isporučujemo 15.000 zaštitnih maski i 30.000 zaštitnih rukavica iz kontigenta pomoći NR Kine, kao i lekove za dijabetičare i hronične bolesnike za sve srpske sredine na KiM, koji će moći da se podižu u apoteci u Kosovskoj Mitrovici, na osnovu prikupljenih recepata pacijenata - ukazao je Đurić.

Istakao je i da je dva vozila Lada Niva uručena Domu zdravlja u Zubinom Potoku, a institucijama i javnim preduzećima u toj opštini podeljeno je preko 2.000 maski, koje se šiju u pogonima "Javora".

- Kretanje naših vozila saniteta, lekara i pacijenata sa prostora KiM, kao i transportnih kamiona iz centralne Srbije, preko administrativne linije, danas je bilo redovno i nesmetano - naveo je Đurić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading