Simić: Svih 10 poslanika Srpske liste glasaće za izglasavanje nepoverenja vladi

Autor: kosovo-online

Vesti

25.03.2020

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zahtev članova Demokratskog saveza Kosova u Skupštini Kosova je počela vanredna sednica na kojoj će se poslanici izjasniti o nepoverenju vladi na čelu sa Aljbinom Kurtijem.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Igor Simić

- Šef parlamentarne grupe Srpske liste Igor Simić istakao je da će ova partija podržati predlog za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi.

- Pre svega želim da vas podsetim da poslanici Srpske liste nisu podržali formiranje ove vlade, a ako govorimo o njenom radu ima i previše zamerki. Ipak, dve su najvažnije. Neukidanje taksi kojima se ugrožava normalno snabdevanja građana bez obzira na nacionalnost, posebno u toku pandemije. A druga isto tako važna stvar je to što ova Vlada nije pokazala minimum poštovanja srpskog naroda, odnosno predstavnike Srpske liste kao predstavnika u institucijama. Imajući ovo u vidu, svih deset poslanika Srpske liste će podržati izglasavanje nepoverenja vladi - rekao je Simić.

Poslanici Srpske liste i predstavnici ostalih manjina, zbog mera epidemijske predostrožnosti koje su uvedene, smešteni su na balkon skupštinske sale.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading