DODIK NA 21. GODIŠNJICU NATO BOMBARDOVANJA: Srpski narod neće oprostiti ni zaboraviti

Autor: Tanjug

Vesti

24.03.2020

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik istakao je da se danas, 21. godinu od zločinačkog NATO bombardovanja Srbije, sa velikim pijetetom treba setiti svih žrtava tog stravičnog zločina počinjenog u NATO agresiji na Srbiju, ali i Republiku Srpsku.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milorad Dodik

- Ubijani su civili i deca, nedužni ljudi, korišćen osiromašeni uranijum, rušena Srbija i Republika Srpska. Sve to su NATO moćnici proglasili, kakve li drskosti i sramote, arogancije i cinizma, "neophodnim i legitimnim", promovišući tako svoju crnu pragmatiku svakodnevlja - naglasio je Dodik povodom 21 godine početka bombardovanja Srbije.

Dodik je konstatovao da je ostala velika i neizbrisiva mrlja na vodećim zemljama Zapada zbog zločinačkog plana NATO koji je izvršio agresiju na zemlju koja je u svim svetskim ratovima bila na pravoj strani istorije, boreći se protiv zla i fašizma u svetu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, prenosi Tanjug.

- Bilo je to nepotrebno i nehumano. Srpski narod to ne može i neće ni oprostiti ni zaboraviti, jer je duboko svestan da se zločin ne može nazivati "milosrđem" i "pravdom", jer rane iz tog bombardovanju i dalje su sveže, peku i suviše su velike i duboke - poručio je Dodik.

On je naglasio da grobovi nevinih srpskih žrtava zločinačke NATO agresije, opominju da nikada ne smemo da oprostimo i zaboravimo, jer bombardovanje je bilo klasični ratni zločin nad srpskim narodom, ne nikakva humanost.

- NATO agresija u svima nama kako danas, 21 godinu poslije, tako i u buduće može da budi samo neoprostivo i tužno sjećanje na dane kad su i Republici Srpskoj i Srbiji naneseni teški gubici - zaključio je srpski član Predsedništva BiH.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading