KORONA I U LUČANIMA: Dve osobe zaražene, 85 u samoizolaciji

Autor: Tanjug

Vesti

24.03.2020

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe sa teritorije opštine Lučani zaražene su virusom korona i trenutno se nalaze u bolnici pod stalnom medicinskom negom, dok su sve osobe, koje su u prethodnom periodu bile u kontaktu sa tim osobama, u samoizolaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Od jutros, broj lica koji je podvrgnut meri samoizolacije u Lučanima, značajno povećan - na 85, kazao je danas predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović na sednici Štaba za vanredne situacije te opštine, prenosi Glas zapadne Srbije.

Kontrolu osoba koje su u samizolacija svakodnevno vrši policija, a trenutno na teritoriji opštine Lučani nisu zabeležena takva kršenja.


Dolović je obavestio članove Štaba i da su nabavljena sredstava za dezinfekciju javnih površina i ustanova po hitnom postupku koji će biti stavljeni na raspolagnje JKP „Komunalac“ Lučani.

Na sednici je doneta odluka i naloženo je upravnicima stambenih zgrada i stanarima da u narednim danima obezbede pojačano čišćenje i dezinfekciju površina u zgradama na površinama na kojima se ostvaruje najveći kontakt građana - ulazi u zgradu, prostori ispred liftova, liftovi, stepenišni rukohvati, kvake na ulaznim vratima, ulazna vrata...

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading