Kvinta lupa packe Kosovu: Koronavirus ispred političkih prepucavanja

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.03.2020

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasadori Kvinte u Prištini pozvali su političke i institucionalne llidere da odustanu od političkih prepucavanja i da se fokusiraju na borbu protiv koronavirusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ambasadori pet država zemalja Kvinte (Francuska, Nemačka, Italija, Velika Britanija i Sjedinjene Države) pozvale su na očuvanje, kako se navodi, funkcionalnosti aktuelne vlade.

U zajedničkoj izjavi politički i institucionalni lideri su pozvani da u borbi protiv koronavirusa donesu sve mere u skladu sa njihovim ovlašćenjima.

- U ovo teško vreme pozivamo sve institucionalne i političke lidere da se fokusiraju na COVID-19, u skladu sa ustavnim odredbama i propisanim ovlašćenjima - navodi se u zajedničkoj izjavi ambasadora Kvinte.

Predstvnici pet država traže da vlada ostane funkcionalna i da se borba protiv koronavirusa stavi ispred političkih pitanja.

- Tražimo od njih da održavaju i obezbede integritet i funkcionalnost vlade Kosova i institucija u ovom kritičnom trenutku. Da se borba protiv COVID-19 stavi pred politiku, podsećajući i na to da su naše države preduzele vanredne mere u tom pogledu - stoji u zajedničoj izjavi, koju je objavila prištinska Gazeta Expres.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading