Stanje vanredno, SzS hejtuje redovno! Neprihvatljive prijave protiv kršenja izolacije za starije građae

Autor: Tanjug

Vesti

20.03.2020

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez za Srbiju negodovao je danas, jer je podneto 165 krivičnih prijava protiv penzionera koji su zatečeno na ulici, kao i zbog toga što su tužilaštva po hitnoj proceduri započela postupak protiv 91 osobe starije od 65 godina, saopšteno je iz tog saveza.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
SzS

Savez za Srbiju navodi da je izolacija najstarijih sugrađana neophodna, ali je, kažu, neprihvatljivo goniti bilo koga ko je ugrozio sebe izlaskom na ulicu.

Oni tvrde da je nakon uvođenja vanrednog stanja, "vrh države" u roku od 12 sati stavio u potpuni karantin, bez hrane i lekova blizu 1.500 najstarijih sugrađana.

SzS je pozvao sve građane da se u potpunosti pridržavaju stavova medicinske struke, a od vlasti traže da penzionere informišu o opasnosti i obezbedi im hranu, lekove i isplatu penzija na kućnim pragovima.

Takođe, tvrde da ništa od toga nije obezbeđeno i da zato najstariji sugrađani u panici izlaze na ulice da bi, kako kažu, obezbedili minimum potrepština.

Pozvali su svoje članove i simpatizere da se priključe volonterskim centrima i pomognu penzionerima.

 









 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading