IGRA PRESTOLA U PRIŠTINI: Mustafa ruši Kurtija koliko u subotu

Autor: Tanjug

Vesti

19.03.2020

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica kosovskog parlamenta na kojoj bi se glasalo o poverenju aktuelnom premijeru Aljbinu Kurtiju, mogla bi biti održana u subotu u poslepodnevnim satim, javila je televizija Kljan Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Prema saznanjima te televizije, Demokratski savez Kosova (DSK), Ise Mustafe, ima prikupljenih 25 potpisa poslanika - 13 iz Alijanse za budućnost Kosova, šest iz NISMA i Alijanse za novo Kosovo i potpise manjina.

Očekuje se stav Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija.


Da bi vanredna sednica bla zakazana potrebna je najmanje jedna trećina potpisnika poslanika.

Inače, do krize vlade je došlo nakon što predsedništvo DSK odlučilo da zatraži izglasavanje nepoverenja Kurtiju, a zbog njegove samoinicijativne odluke da smeni ministra unutrašnjih poslova iz te stranke Agima Veljiua, ali i zbog upornog odbijanja da vlada ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, na način kako to traže SAD, što znači ođednom i bezuslovno.

Odbijanjem da ukine takse, smatraju u DSK, Kurti šteti tradicionalno dobrim partnerskim odnosima Prištine I SAD.

Nepoverenje Kurtiju će biti izglasano ukoliko za predlog DSK bude glasala većina od 120 poslanika u kosovskom parlamentu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading