Država traži način da pomogne najstarijim u jeku korone! BRNABIĆEVA: Hoćemo da šaljemo penzije na kućnu adresu

Autor: Tanjug

Vesti

18.03.2020

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas dsa po nalogu predsednika Republike Vlada Srbije zajedno sa poštom i vojskom rade na rešenju da se svim penzionerima koji svoje penzije žele da dobiju u kešu - da im se to omogući.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ana Brnabić

- Znam da naše penzionere u ovom trenutku brine pitanje kako će moći da podignu penzije. Predsednik je dao nalog da nađemo način da na transparentan, efikasan i siguran način omogućimo da svi koji žele penzije u kešu, dobiju na kućnu adresu penzije - rekla je premijerka na pres konferenciji i navela da očekuje da će sa predlogom izaći u narednih 48 sati.

Premijerka je ocenila da je danas disciplina građana, posebno penzionera, u poštovanju odluka vlade u borbi protiv korona virusa na zavidnom nivou.


Podsetila je da je danas u 10 časova stupila na snagu zabrana kretanja, potpuna za starije do 65 godina u urbanim srediniama, a od 70 godina u ruralnim sredinama.

-  Danas od 10 časova je njima podrška svih nas, celog društva, od ključnog znacaja  - rekla je Brnabić na konferenciji za štampu zahvalivši se starijim sugrađanima što su poštovali i što poštuju odluku.

- Hvala i ostalim sugrađanima, jer je danas mnogo manja gužva na ulicama. Konačno smo shvatili da smo svi zajedno na istom zadatku, da bez borbe kao društvo nećemo pobediti  - poručila je ona.

Kaže da razume da u ovom trenutku nije lako našim penzinerima, da su mere izuuetno neprijatne, ali su pokazali veliko poštovanje prema svojoj državi I odgovornost prema sebi I porodicama.
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija


Prenela je da je obišla danas volonterski centar na Vračaru da pogelda jedan primer kako funkcioniše, jer je to od ključnog značaja.

Zahvalila se svim volonterima koji rade od šest ujutro i nastave do 19, da bi u 20 časova bili po kućama.

Prenela je da je trenutno na raspolaganju 6. 000 volontera.

- Ovo neće sigurno neće kratko trajati u moramo da imamo više timova da se smenjujemo  - kazala je Brnabić.

Ukazala je da pored 6. 000 volontera imamo 1. 700 volontera pripadnika Crvenog krsta, koji uspostavljaju telefonske linije, celu logistiku porške oko primanja poziva, kupovine i odnošenja.

Kaže da je najviše pomoć tokom današnjeg dana tražena oko kupovine naminica, dostave i kupovinu lekova, kao i za uobičajene stvari kao što je bacanje smeća, šetanje kućnih ljubimaca, ali i samo običan razgovor.

- Postoji dobra sinergija saradnje uglavnom mladih volontera i starijih sugrađana  - konstatovala je ona.

Najavila je da će narednih dana obići još neke volontereske centre da se uveri da funkcioniše sve kako treba.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kiza

18.03.2020 20:52

Šaljite svima preko pošte.