Stefanović apeluje: Prestanite sa širenjem lažnih vesti!

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

18.03.2020

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je danas gostujući na TV Pink da se prestane sa širenjem lažnih vesti koje, kako kaže, imaju za cilj da pomognu u političkom smislu onima koji ih šire ili vlasnicima njihovih medija, a kao primer naveo je i jučerašnju vest sa portala "nova.rs", za koju se ispostavilo da je potpuno izmišljena.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

Ovaj portal juče je objavio pozivajući se navodno na izjavu Rade Jovanović (70) iz Smederevske Palanke da je pozvala volntere SNS-a da joj pomognu i da su joj uzeli 1.000 dinara za uslugu da joj donesu hranu.

- Znate kad čujete tako nešto, užasnuti ste. Da je neko iskoristio nesreću penzionerke da joj uzme novac, što joj donosi hranu? Nema druge reči nego užas. Odmah smo ušli u provere kako bi uhapsili te zlikovce, jer ljudi koji urade nešto tako moraju biti kažnjeni. Međutim, obavimo razgovor sa gospođom Jovanović koja kaže "Ne, niko mi nije ništa tražio, jer ja i nemam novac. Baš zato sam i zvala da mi se pomogne, jer nemam novac". Žena ispriča da je zapravo zvala opštinski štab, dakle opštinu, koja joj je besplatno odnela minimum potrebne hrane - objasnio je ministar.

Kako je dodao, Jovanovićka je ispričala da je nikada niko nije pozvao iz medija koji je objavio vest, niti je ko zvao članove njene porodice. Na pitanje voditeljke šta je onda poenta vesti, Stefanović je odgovorio da ne zna.

- Radi se o potpuno izmišljenoj vesti. Želim ovom prilikom i da se zahvalim još jednom svim ljudima koji besplatno pomažu penzionerima i da apelujem da se prestane sa širenjem lažnih vesti - rekao je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading