Apel šefa Srba iz dijaspore: Ne idite u otadžbinu

Autor:

Vesti

18.03.2020

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Molim vas kao boga, nemojte tokom vaskršnjih praznika dolaziti u Srbiju. To bi za nas i naše najstarije građane bio kraj...

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

Ovako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao naše ljude iz dijaspore da ne dolaze u otadžbinu za tri-četiri sedmice, a oni su ga, po svemu sudeći, poslušali.

Ovako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao naše ljude iz dijaspore da ne dolaze u otadžbinu za tri-četiri sedmice, a oni su ga, po svemu sudeći, poslušali.

Dragan Gavrić iz Vintetura, predsednik zajednice Srba u Švajcarskoj, za Srpski telegraf kaže da naša zajednica u toj zemlji neprekidno upućuje molbe i upozorenja našim ljudima da ne idu u Srbiju jer je situacija izuzetno ozbiljna.

- Upozoravamo bez prekida, u kontaktu smo sa diplomatskim predstavnicima, sa konzulatom, sa SPC. Većina je već odložila ili pomerila odmor, pratimo šta se dešava, kako kod nas u Švajcarskoj tako i svugde drugde.

Gavrić ističe da je on već imao rezervisan let za Beograd, ali da ga je otkazao. Inače, u Švajcarskoj je takođe na snazi vanredno stanje, radi samo industrija, neke od apoteka se specijalizuju za pravljenje dezinfekcionih sredstava, a jedna fabrika koja je pravila ulje za motore sada pravi sredstva za dezinfekciju.

- Svakoga dana molimo naše ljude da otkažu ili pomere putovanje za Srbiju. Zajednica, srpska crkva u Švajcarskoj, konzulat, svi neprekidno pozivamo sve ljude da ne putuju. Mislim da će nas poslušati - priča Gavrić za Srpski telegraf. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading