Ministar Vulin: Pre 16 godina svet je mirno posmatrao kako na Kosovu i Metohiji gore ikone i ljudi

Autor: Republika

Vesti

17.03.2020

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da se ne sme zaboraviti šta se pre 16 godina dogodilo na Kosovu. Srbi koji su od strane šiptara ubijeni i proterani ne smeju da ostanu neupamćeni, istakao je Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vulin

- Ako je svet zaboravio da se pre 16 godina desio pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji, Srbija nije. Pre 16 godina šiptari su ubijali i proterivali, palili i uništavali sve što je bilo srpsko. Dva dana svet je mirno posmatrao kako gore ikone i ljudi. Da nisu goreli Srbi neko bi nešto rekao ili uradio. Pre 16 godina svi su okrenuli glavu od Srba na Kosovu i Metohiji, čak je i tadašnja vlast u Beogradu propustila da pošalje vojsku ili je bar pokrene - izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je naglasio da "za zločine niko nije odgovarao, proterani Srbi se nikada više nisu vratili".

- Laž kojom je sve počelo, da su Srbi svojim psima naterali šiptarsku decu u Ibar, nikada nije demantovana i oni koji su je pustili nisu se izvinili. Srbija ne sme da prestane da pamti i podseća, a zemlje koje su priznale lažnu državu Kosovo ne smeju da se prave da njihovi štićenici nisu nekažnjeno sproveli prvo veliko etničko čišćenje u 21. veku. Svako ko je ćutao dok je 2004. godine trajao pogrom nad Srbima nosi istu odgovornost kao i oni koji su palili crkve i ljude - poručio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading