ODLOŽENA POSETA LAVROVA BEOGRADU: Rusija obećala pomoć Srbiji u borbi protiv zaraze

Autor: Tanjug

Vesti

16.03.2020

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poseta ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji, planirana za 25. i 26. mart, odložena je zbog situacije izazvane epidemijom korona virusa, dogovorili su danas u telefonskom razgovoru Lavrov i srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug
Dačić i Lavrov

Ministri su dogovorili da Lavrov poseti Srbiju nakon završetka vanrednog stanja koje je u našoj zemlji uvedeno juče.

Dačić je, u razgovoru, zamolio ruskog kolegu za pomoć u nabavci dodatne medicinske opreme koja bi bila neophodna u slučaju naglog porasta broja obolelih.


Lavrov je obećao da će Rusija, kao i uvek, pomoći Srbiji, poželevši bratskom srpskom narodu i njegovom rukovodstvu da što brže pobede ovu opaku bolest.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, šef srpske diplomatije je Lavrova informisao o merama koje Srbija preduzima na planu suzbijanja posledica pandemije korona virusa i zaštite svog stanovništva.

Ministri su se dogovorili da ostanu u komunikaciji u cilju razmene iskustva, međusobne pomoći i podrške na prevazilaženju ovog izazova sa kojim se suočavaju ne samo Srbija i Rusija već i čitav svet.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading