Dušebrižnik Haradinaj: Neophodna pažnja i preduzimanje preventivnih mera

Autor: kosovo-online

Vesti

13.03.2020

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj poručio je večeras, nakon potvrđivanja prva dva slučaja infekcije koronavirusom na Kosovu, da je neophodna pažnja i preduzimanje preventivnih mera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

- Danas, nakon vesti da je identifikovano dva pozitivna slučaja koronavirusa, više je nego neophodno da svi budemo pažljivi i da preduzmemo preventivne mere - napisao je Haradinaj u postu na Fejsbuk nalogu.

U novonastalim okolnostima, kako je naveo, pravi heroji su lekari, policajci i vatrogasci. Prema njegovim rečima, besmisleno je da se Zakon o platama, koji daje lekarima i drugim zdravstvenim radnicima dostojanstvo, još uvek ne primenjuje.

- Takođe, nepravedno je da se igra sa Zakonom o platama, ugrožavajući doktore, tehničare, vatrogasce koji danas žrtvuju svoje živote kako bi nam pružili sigurnost - poručio je Haradinaj.

Premijer Kosova Aljbin Kurti i ministar zdravstva Arben Vitija potvrdili su večeras na vanrednoj konferenciji za novinare da su na Kosovu registrovana prva dva slučaja koronavirusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading