ŠIPTARSKI BEZOBRAZLUK BEZ PRESEDANA: Priština zabranila Selakoviću da poseti KiM

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

12.03.2020

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore danas je odbilo zahtev generalnog sekretara Kancelarije predsednika Srbije Nikole Selakovića da poseti Кosovo 14. marta, prenosi Koha.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nikola Selaković

Kako je saopštilo to ministarstvo, navodi se, o takvim zahtevima raspravljaće se tek nakon puštanja Nezira Mehmetaja, koga je srpska policija uhapsila 4. januara na prelazu Merdare, zbog sumnje za ratni zločin.

- Zahtev je odbijen zbog nepravednog hapšenja i neprekidnog pritvora od strane beogradskih vlasti građanina Republike Кosovo, Nezira Mehmetaja, mada sve činjenice govore da bi on trebalo da bude pušten što pre - kaže se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Republike Кosovo kaže da će se o takvim zahtevima razmotriti tek nakon puštanja Nezira Mehmetaja, koga je srpska policija uhapsila 4. januara 2020. na graničnom prelazu Merdare, dok se vraćao sa  Švajcarska na Кosovu, pod izgovorom da se sumnja u ratne zločine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading