MIHAJLOVIĆ, IRONIČNO: Kamo sreće da je DS imala "poražavajuće" rezultate kao sadašnja vlada

Autor: Tanjug

Vesti

07.10.2017

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamo sreće da je vlada koju je vodila Demokratska stranka (DS) imala tako "poražavajuće" rezultate, kakve ima ova Vlada Srbije u prvih 100 dana, rekla je potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović reagujući na ocenu lidera DS Dragana Šutanovca o lošim rezultatima kabineta Ane Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Odgovorila demokratama: Zorana Mihajlović

- Da je DS imala tako "poražavajuće" rezultate u vreme dok je vladala, kao što Šutanovac ocenjuje rezultate ove Vlade u prvih 100 dana, danas se ne bismo bavili završetkom Koridora 10, niti bismo na Koridoru 11 spajali puteve koje su oni gradili iz njive u njivu. I zato možete da kritikujete i vređate koliko hoćete, ali mi rezultate imamo i njih vide svi građani - rekla je Mihajlović, saopštila je njena pres služba.

Ona podseća da je samo u prvih 100 dana ove vlade pušteno u saobraćaj 30,5 kilometara auto-puta na Koridoru 10, dva puta više nego što su Vlade DS-a umele da urade za celu godinu. 

Završena je rekonstrukcija 35 kilometara barske pruge, dok u vreme DS-a godišnje nijedan kilometar pruga nije obnavljan. 

- Upravo zato što smo završavali projekte koje oni nisu, u poslednje tri godine imamo 15 miliona više vozila na našim auto-putevima - kaže Mihajlović.

Ona podseća da predsednik DS-a danas napada Vladu što je rast BDP-a projektovan na 2,5 odsto niži od planiranog, ali mu nije smetalo kad je Srbija bila u recesiji ili je rast bio manji od jedan odsto BDP, kao što je bio slučaj dok je bio ministar u Vladi Mirka Cvetkovića. 

- Danas je Šutanovac zabrinut za visinu javnog duga i vraćanje kamata, ali se nije bunio kad se Vlada koju je vodila DS zaduživala ne pitajući za visinu kamate, niti kad su plaćani penali na kredite za infrastrukturu, zato što su zajmovi uzeti, a da nisu završeni ni projekti, ni eksproprijacija - kaže Mihajlović.


Prema njenim rečima, posebno je licemerno da predsednik DS kaže da tu stranku najviše muči rodna ravnopravnost i da su očekivali promene kad Srbija dobije premijerku - “da će žene imate iste mogućnosti zapošljavanja kao muškarci, iste plate za isti posao, a one i dalje moraju da odgovaraju da li planiraju proširenje porodice“.

- Da ih rodna ravnopravnost iskreno zanima, verovatno bi Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost bilo već osnovano na predlog Mirka Cvetkovića, a ne Aleksandra Vučića kao premijera i verovatno bi dok su bili na vlasti predložili zakon o rodnoj ravnopravnosti koji zabranjuje da se žene na razgovoru za posao pitaju za planiranje porodice ili propisuje da žene moraju biti više zastupljene u upravnim i nadzornim odborima - smatra Mihajlović.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading