Mustafa za bezuslovno ukidanje taksi

Autor: Kosovo online

Vesti

10.03.2020

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa poručio je danas da je ta stranka za bezuslovno ukidanje takse i ocenio da mera reciprociteta treba da se usaglasi sa SAD i EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Isa Mustafa

- Kao lider DSK, jasno sam se založio za bezuslovno ukidanje takse, dok reciprocitet treba da bude usaglašen sa SAD i EU, u zavisnosti od ponašanja Srbije. To je stav i poruka DSK - napisao je Mustafa u postu na Fejsbuk nalogu.

On je ocenio da su odnosi sa SAD ušli u vrlo delikatnu i kritičnu fazu i dodao da poruka američkog senatora Dejvida Perdjua jasno govori o tome.

Prema njegovim rečima, ne postoji taksa niti reciprocitet važniji od odnosa sa glavnim saveznikom.

- Smatram da na Kosovu nema glasa u narodu koji bi ugrozio i doveo u pitanje odnose sa SAD. U kontaktu sam sa ambasadorom Grenelom. Poslao sam visokog zvaničnika DSK da direktno razgovara sa njim, kako bi bili informisani o nedavnom sastanku predsednika Tačija i Vučića u Vašingtonu i da iznesemo stav DSK - poručio je Mustafa.

Takođe, najavio je da će sarađivati sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, kao koalicionim partnerom i dodao da će DSK u narednim danima delovati konkretno na održanju partnerstva i prijateljstva sa SAD.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading