RIK proglasio listu SPS-JS

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.03.2020

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republička izborna komisija proglasila je danas izbornu listu "Ivica Dačić-SPS, Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma" za izbore za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisane za 26. april.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija


Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da su se proglašenjem liste stekli i uslovi da se Jelena Milenković i Marina Marković iz te koalicije izaberu u prošireni sastav RIK-a.

Komisija je odlučivala i o prigovoru birača Sergeja Trifunovića, kako se potpisao u prigovoru, o proglašenju izborne liste "Aleksandar Vučić-za našu decu", u kojem on osporava legalitet SNS i tvrdi da ta stranka ne može da se kandiduje na izborima kao stranka, već kao grupa građana.


- Iako je blagovremeno predat prigovor, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti - rekao je Dimitrijević i dodao da to ne može da bude predmet razmatranja RIK i predložio da bude odbijen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading