Kurti baš umislio da je velika faca: Odbio razgovor sa direktorom vladine agencije koga je imenovao lično Tramp

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

06.03.2020

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Kosova Aljbin Kurti danas je prema pisanju Gazete Ekspres odbio zakazan telefonski razgovor sa direktorom "Millenium Challenge Corporation" Šonom Kernkrosom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kako navodi taj prištinski dnevnik, visoki američki zvaničnik zvao je kosovskog premijera nekoliko puta tokom dana, ali se Kurti nije odazvao pozivu.

Razgovor direktora MCC, američke vladine agencije koja ulaže milione dolara pomoći na Kosovu, sa kosovskim premijerom, imao je za cilj razmatranje buduće saradnje američke vladine agencije i vlade Kosova, navodi se u tekstu.

Kernkros, kojeg je na čelo MCC imenovao američki predsednik Donald Tramp, rekao bi Kurtiju da, ako nastavi da se oglušuje o zahteve SAD za potpuno i bezuslovno ukidanje takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, SAD će blokirati finansiranje planiranih projekata, saznaje Gazeta Ekspres.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading