Linta poručio Milanoviću: Prestani da vređaš Srbiju i srpski narod!

Autor: Tanjug

Vesti

05.03.2020

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta kaže da je novoizabrani predsednik Hrvatske Zoran Milanović u intervjuu za RTL još jednom potvrdio da neće odustati od vođenja antisrpske politike.

RepublikaFoto: youtube.com/TVKopernikus
Miodrag Linta

Linta u izjavi koju je dostavio medijima kaže da umesto što deli Srbiji lekcije Milanović treba da zna da Srbija vodi principijelnu i odgovornu politiku vodeći računa o državnim i nacionalnim interesima i da sigurno neće slušati njega koji o Srbiji i srpskom narodu misli najgore.

- Biće veoma brzo jasno da li će Milanović i u svom predsedničkom mandatu voditi destruktivnu politiku nastojeći da napakosti Srbiji kada god bude u mogućnosti ili će početi da se ponaša na ozbiljan i odgovoran način. Za početak bi bilo dovoljno da prestane da daje uvredljive izjave protiv Srbije i srpskog naroda - navodi Linta.


On podseća da je Milanović 2016. kao hrvatski premijer tokom razgovora sa hrvatskim veteranima Srbiju i srpski narod nazvao "šakom jada" iznoseći "bezočnu laž" da Srbi žele da vladaju Balkanom.

Linta kaže i da se Milanović u intervjuu za RTL hvali da je za njega "tobože glasalo jako puno pripadnika srpske zajednice u Hrvatskoj" i to ističe kao dokaz njegove tobože ispravne politike.

On zamera Milanoviću da njegova vlada od 2012. do 2016. godine nije ništa učinila da ekonomskoj obnovi krajiškog područja i rešavanju imovinskih i brojnih drugih problema srpskih povratnika i protjeranih Srba.

Takođe, kako kaže, Milanović nije ništa učinio na kažnjavanju naredbodavaca i počinilaca masovnih zločina nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima i jednakom poštovanju i priznanju srpskih i hrvatskih žrtava.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading