Još jedna bitka dobijena! Sijera Leone povukla priznanje Kosova

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.03.2020

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sijera Leone povukla je priznanje Kosova kao nezavisne države", izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti toj zemlji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Sijera Leone, koja se nalazi u zapadnoj Africi na obali Atlantskog okeana, 18. je država koja je povukla priznanje Kosova kao nezavisne države.

- Sa posebnim zadovoljstvom mogu da pokažem notu od Ministarstva spoljnih poslova u kojoj se navodi da Sijera Leone povlači priznanje Kosova kao nezavisne države i poštovaće rezultate do kojih se dođe u dijalogu, uz posredovanje EU i UN - rekao je Dačić.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić

Šef srpske diplomatije kaže da trenutno, od 193 članice UN, 92 zemlje priznaju nezavisno Kosovo, 96 zemalja ne priznaje Kosovo, dok se pet zemalja nalazi u fluidnom stavu, odnosno uglavnom priznaju Kosovo, ali više ne glasaju za Kosovo.

- To znači da Kosovo više nema većinu u UN - rekao je Dačić Tanjugu.

On je naveo da je ovo "otpriznavanje" nezavisnosti Kosova od posebne važnosti za Beograd i podsetio da je Sijera Leone bila među prvim državama koja je priznala nezavisnost Kosova 2008 godine.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova

Dačić je rekao da je u Fritaunu imao uspešne razgovore sa predsednikom Republike, da je dogovoreno da se bilateralni odnosi, koji su godinama bili u zastoju, unaprede.

- Predsednik je dao nalog Ministarstvu spoljnih poslova da preisputaju svoj stav o priznanju Kosova -rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da se očekuje poseta predsednika Sijera Leonea u junu, pre čega će u Srbiju doći i ministarka spoljnih poslova, kako bi pripremila posetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

03.03.2020 09:17

Ta priznanja nažalost ništa ne znače jer kako je naci EU i amerika zacrtala tako će da bude ako se ne suprotstavimo,ali veći problem za srbiju nastaće sa islamskim izbeglicama,a vi prosudite zašto.