PUT DO VAŠINGTONA VODI PREKO IZRAELA! Marinković: Vučićev snažan govor na konferenciji AIPAC

Autor: Tanjug

Vesti

02.03.2020

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konferenciji AIPAC jedan je od naših najvećih spoljnopolitičkih rezultata u poslednjih pet-šest godina", smatra potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vladimir Marinković

Marinković je za "Politiku" rekao da je time predsednik Vučić poslao snažnu poruku o savezništvu Srbije i Izraela, dodajući da je saradnja dve zemlje sve jača.

- U velikom broju slučajeva, posebno kada su u pitanju evropske zemlje, put do Vasingtona vodi preko Izraela. Moram da naglasim da na konferenciji AIPAC prisustvuje dve trećine američkih kongresmena i senatora. Svi oni su slušali govor predsednika Srbije, što ne može da se zanemari - istakao je Marinković.


On je ocenio i da je sada svima jasnije koliko Izrael i jevrejski lobi uvažavaju Srbiju i njeno rukovodstvo.

- Sada imamo put kojim možemo da ostvarimo naše nacionalne interese. Kroz saradnju sa AIPAC-om, Izraelom i jevrejskim lobijem možemo da stvaramo mogućnost za bolje pozicioniranje Srbije u SAD - kaže Marinković.

On je podsetio da Izrael nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, dodajući da je to, posle Vučićevog nastupa na AIPAC-u, "gotova stvar".

- Ko god bude pobedio na izborima u Izraelu i ko god formira vladu, neće priznati nezavisnost KiM - naglasio je.

Marinković je ocenio i da će najavljena kupovina određene količine oružja od Izraela doprineti da se Srbija bolje naoruža kako bi, uz pomoć Izraela, ojačala poziciju neutralnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading