Vanredna sednica skupštine tzv. Kosova: Teroristi danas raspravljaju o ukidanju taksi!

Autor: Tanjug

Vesti

02.03.2020

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Prištini će danas biti održana vanredna sednice kosovskog parlamenta, na zahtev 41 poslanika opozčije, a nakon najave premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, o postepenom i uslovnom ukidanju taksi na srpske i proizvode iz BiH.

RepublikaFoto: twitter.com/Insajder_net
Foto: Ilustracija

Kurti je prošle sedmice najavio da će od 15. maja takse biti ukinute na sirovine, a ako, kako je naveo, Beograd to shvati kao znak dobre volje za nastavak dijaloga i otkloni se prepreke, takse bi bile potpuno ukinute od 1. aprila na 90 dana.

U protivnom, naveo je Kurti, ako Srbije ne bude ispoštovala kosovske zahteve, takse ce biti vraćene od 15. juna do primene mere reciprociteta, preneo je prištinski portal Ljajmi.


Sjedinjene Države se protive ovakvoj najavi i zahtevaju od Kurtija da vlada omah u potpunosti ukine takse, što je i stav Demokratskog saveza Kosova, Ise Mustafe, inače, koalicionog partnera Kurtijevog pokreta Samoopredeljenje.

Opozicija, posebno Alijansa za budućnost Kosova, Ramus Haradinija, na čiju inicijativu je prikupljen 41 potpis za održavanje današnje vanredne sednice, protivi se ukidanju taksti do postizanja konačnog sporazuma i, kako kažu, međusobnom priznanja.

Sto odsto uvećne takse na proizvode iz centralne Srbije i BiH uvela je Haradinajeva vlada novembra 2018. Sednica parlamenta je zakazana za 11 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading