POSLANICI PONOVO U KLUPAMA: Počinje prolećno zasedanje, evo šta je na dnevnom redu

Autor: Tanjug

Vesti

01.03.2020

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Srbije počeće danas redovno prolećno zasedanje, a na dnevnom redu prve sednice je Predlog zakona o izmeni Zakona o oružju i municiji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Predloženim rešenjem rok za preregistraciju pištolja, pušaka i municije sa 5. marta 2020. godine pomera se za dve godine.

Procenjuje se da oko 500.000 ljudi u Srbiji nije završilo proces preregistracije oružja.


Pred poslanicima su i Predlog zakona o potvrđivanju protokola o izmenama i dopunama Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Aneksa 1 Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Azerbejdžana.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova RIK-a koji je podnela poslanička grupa Stranka moderne Srbije.

Prolećno zasednje parlamenta počinje prvog radnog dana u martu i ne može da traje duže od 90 dana. Ispred Doma Narodne skupštine poslanike će dočekati počasna jedinica Vojske Srbije, a na početku sednice biće intonirana himna Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading