PA, ONI SU PUTUJUĆI CIRKUS: Meta brani Haradinaja od Rame

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

01.03.2020

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski predsednik Iljir Meta reagovao je na kritike Edija Rame prema bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju rekavši da je Rama “velika sramota”, javlja Gazeta Ekspres.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Iljir Meta

Rama je pozdravio odluku kosovskog premijera Aljbina Kurtija da ukine stopostotnu taksu na srpske proizvode, istovremeno kritikujući Haradinaja, koji se protivi.

Haradinaj je takođe odmah reagovao rekavši da je on taj koji je osujetio Ramin “velikosrpski” plan za podelu Kosova.

Albanski šef države kaže da vođa Socijalističke partije Albanije ima misiju zavođenja, jer je on “velika sramota”.

- To nije nova situacija. Svim Albancima je jasna, njegova misija je zavođenje. Pratio s - njegove igre, on je već prešao granicu i crvenu liniju, mnogo je preterivao, provocirao je Haradinaja”, kaže Meta.

- Neka više ne provocira. Ramuš Haradinaj može imati 500 problema kao političar, međutim Haradinaj je živi heroj za sve Albance. Dok je “Bilalova supruga” velika sramota i da se više ne bavi porodicom i likom Haradinaja, pošto u dvorištu njegove porodice ima gotovo 40 grobova, a kada on napusti dom, pozdravlja se od 40 braće i rođaka koji su dali živote za nezavisnost Kosova i ne bi smeo više da ga provocira u ime šefova u Srbiji jer može da dobije odgovor iz Albanije. Ne možemo više da prihvatamo takve igre. Kosovski lideri imaju obavezu da sarađuju sa njim i sa svojim saveznicima. Mi nemamo obavezu da ih razdvajamo - rekao je Meta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading