30 GODINA SPS! Dačić na skupu u Kraljevu poručio: Da dočekamo 50. rođendan još jači!

Autor: Tanjug

Vesti

01.03.2020

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijalistička partija Srbije (SPS) obležila je danas u Kraljevu 30 godina postojanja skupom u Hali sportova sa kojeg je lider socijalista Ivica Dačić poručio da SPS treba i dalje da ostane hrabra, da radi u interesu države i da vodi računa o principima jednakosti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. PETROVIĆ
Ivica Dačić

- Naravno da moramo da stvorimo razvijenu Srbiju, ali i socijalnopravednu Srbiju. Zato sam ponosan na sve što smo uradili u proteklih osam godina sa Srpskom naprednom strankom (SNS), ali moramo da gledamo i šta ćemo u narednih 30 godina i šta ćemo ostaviti onima koji dođu iza nas - rekao je Dačić.

Tom prilikom je podsetio da je SPS za 30 godina prošao kroz razne probleme i da nikada nije bilo lako.

 
RepublikaFoto: www.instagram.com/sps/printscreen

- Svi znamo da je SPS nastala 1990. kao naslednica Komunističke partije, koja je nastala 1919. godine i Socijal-demokratske stranke iz 1903. godine. Danas stranke ne mogu da jedan poslanički mandat dočekaju jedinstveno, a mi smo opstali 30, pa i više od 100 godina - rekao je lider SPS.


Za to vreme, kako kaže, članovi pomenutih stranaka trpeli su diktature, ubijanja svojih ljudi za vreme I i II svetskog rata, bombardovanje Srbije i, kako je naveo, "na kraju krajeva ''ubijanje'' predsenika Slobodana Miloševića".

Zato je, kako je istakao, važno da se iz prošlosti izvuče ono što je bitno i da se gleda u budućnost.

- Moramo da se osposobimo i da sledeće rođendane od 40. ili 50 godina dočekamo zajedno - jaki, još jači, na radost građana Srbije - naveo je Dačić, a kraljevčakim socijalistima poručio da imaju zadatak da ostvare još bolji rezultat nego na prošlim izborima.

O Kosovu

Dačić je istakao da Srbija nikada ne sme da se odrekne prava na "našu svetu zemlju - Kosova i Metohije".

- Voda koja teče kroz Kraljevo dolazi sa KIM i neka nas to opomene da nema istorije Srbije bez kosovske ideje. To nije ideja vezana samo za teritoriju, već i za naše okupljanje, istoriju, tamo je bio prvi sprski glavni grad, tamo i jeste sedište Srpske pravoslavne crkve, a svaki komad zemlje na KIM je zaliven sprskom krvlju - naveo je Dačić.

Smatra da će, svi oni koji hoće da grade na nečijim grobovima, loše proći u istoriji.

- Mi jesmo za dijalog, kompromis, ali u ime SPS i Jedinstvene Srbije mogu da kažem da ćemo se, zajedno sa Vučićem, odupreti svakom pritsku, jer na ultimatume i ucene sigurno nećemo pristajati - rekao je Dačić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading