Dodik kristalno jasan: Neprihvatljivo da Izetbegović Vučiću drži predavanja

Autor: Tanjug

Vesti

27.02.2020

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Cilj Republike Srpske jeste izvorni Dejton, očuvanje Republike i da Srbija bude jaka", izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, istakavši da je RS više zagledana u Srbiju nego u BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

Odgovarajući na reakcije iz Sarajeva, Dodik je rekao da je neprihvatljivo to što političko Sarajevo, koje predvodi lider bošnjačke Stranke dmokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, pokušava da drži predavanje šta treba da radi predsednik Srbije, prenosi RTRS.

- Aleksandar Vučić je svojim nastupima pokazao da je čovek mira i da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu - poručio je Dodik, ocenjujući da Izetbegoviću, lideru DF-a Željku Komšiću i SBB-a Fahrudinu Radončiću ne odgovara stabilna Srbija i želja im je da uklone Vučića.


- Napad na Srbiju je svakako napad i na njenog predsednika, napad je pokušaj da se uruši Srbija, jer Srbija smeta Izetbegoviću i ostalima, zato što je stabilna i pod rukovodstvom samog Vučića postigla značajne napretke na međunarodnom planu - ekonomskom, finansijskom i stabilizirajućem - rekao je Dodik.

On je istakao da nikada nije pozivao na oružje, za razliku od Bakira Izetbegovića, i da Republika Srpska nije remetilački faktor.

- Svojatanje Banjaluke kao šeher grada, Izetbegoviću služi samo za zamajavanje njegovih podanika. Banjaluka nikada nije bila šeher i neće ni biti. Banjaluka ne pripada Izetbegoviću nego Srbima i srpskom narodu i Republici Srpskoj. Banjaluka više pripada Vučiću i više podržava Vučića nego što je ikada podržavala i što će podržavati Izetbegovića i njegove sljedbenike - poručio je Dodik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading