Zelenović rašrafio bojkot! Matić: Građani su odbacili tu političku podvalu

Autor:

Vesti

23.02.2020

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojkot izbora koji forsira, pre svega, lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas definitivno je doživeo krah. Istraživački novinar Marko Matić ocenjuje da je raspad koncepta bojkota koju je Đilas nametnuo SZS logična posledica same besmislenosti te ideje koja umesto vizije i političkog programa građanima Srbije nudi avanturizam i nasilne scenarije promene vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Matić

- Ovo je ujedno i jasan znak da će bojkot još teži poraz da pretrpi na dan samih izbora, kada će postati jasno da su građani u ogromnoj većini odbacili tu političku podvalu. Za očekivati je da u narednim danima svoj glas protiv bojkota podignu još neke stranke i istaknuti pojedinci iz samog SZS, što bi i definitivno označilo potpuni krah i tog saveza i ideje koja odgovara jedino Đilasu i njegovim poslovnim interesima - naglasio je Matić.

Podsetimo, jedan od doskora najbližih Đilasovih saradnika i do pre samo nekoliko sedmica najglasniji zagovornik bojkota gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović saopštio je da sa svojom partijom Zajedno za Srbiju (ZZS) izlazi na lokalne izbore u tom gradu.

Odluku o tome, kako je objavio, doneo je Glavni odbor ZZS, a kako je Zelenović rekao, potpredsednik stranke Srđan Srećković glasao je protiv učestvovanja na izborima i odmah posle odluke GO istupio iz stranke.

- Za ovu odluku imamo punu podršku naših saboraca, naših saveznika, sa kojima smo i na prošlim izborima učestvujući na jednoj izbornoj listi građanima dali mogućnost da odbranimo normalan život u našem gradu - napisao je Zelenović na Fejsbuk stranici.

Šibicari i ostali

Nedugo zatim stiglo je saopštenje SZS i Zelenović i njegova stranka isključeni su iz saveza.

- Donošenjem odluke o učešću na lažnim izborima Zajedno za Srbiju je sam sebe diskvalifikovao iz daljeg rada Saveza za Srbiju i srpske opozicije koja bojkotuje izbore i poštuje obaveze prema građanima iz Sporazuma sa narodom - saopšteno je juče iz SZS.

I jedan od lidera SZS predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, tik pred zvaničnu odluku Zelenovića da ide na lokalne izbore, prokomentarisao je njegov potez.

- U SZS nismo znali za plan Zelenovića i Saše Paunovića. Jedan od njih nas je nedavno uveravao da će sigurno bojkotovati i lokalne izbore. No, to dosta govori o njegovom mentalnom sklopu u kojem poštovanje političkih partnera i dogovorenih pravila nemaju neku naročitu vrednost, već se stvari rešavaju domunđavanjem sa onima koje on doživljava kao moćne. Mislim da nije pokušao da razgovara sa mnom jer je ispravno procenio da ne bih imao razumevanja za šibicarenje - naveo je Jeremić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading