Dačić kao Plama: ALBANCIMA UMESTO FOTELJE U UN - HOKLICA!

Autor: Tanjug

Vesti

05.10.2017

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić odbacio je navode da je unutrašnji dijalog priprema da Kosovo dobije stolicu u UN ili za priznavanje nezavisnosti južne srpske pokrajine.

RepublikaFoto: Tanjug
Dačić na poslednjem zasedanju GS u UN-u

- Ako neko misli da je to priprema za stolicu UN ili za priznavanje Kosova, taj nema nikakvog saznanja o namerama, niti ima politickog iskustva ili je zlonameran - rekao je Dačić gostujući na RTV.

Reč je o tome, kaže Dačić, da mi definišemo šta bi bio naš predlog za trajno rešenje.

Dačić je na pitanje da li je za njega tema "stolica" za Kosovo u UN, rekao: "Kakva stolica, može hoklica. To ne dolazi u obzir".

Na pitanje da li je moguće da Kosovo dobije mesto u UN, a da Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, Dačić je odgovorio da je to nemoguće bez saglasnosti Srbije.

Šef srpske diplomatije je naveo da Kosovo nema dovoljan broj glasova za članstvo u Unesko, te da se svaki dan radi na tome da tako i ostane.


Još jednom je ponovio da Srbija neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali nije odbacio da takvi pritisci postoje.

Postoje dva stava koji su daleko, jedan je, kaže, ono što piše u Ustavu, a drugi je priznavanje Kosova i navodi da i u Prištini postoje dva suprotna stava, a između je, naglašava, život i stanje na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojsa

05.10.2017 19:54

Pa i hoklica je stolica. To znaci nesto izmedju redova da ne bude da nije najavio.