EKSKLUZIVNO: Intervju sa poslanikom Bundestaga Aleksanderom Nojem: Srbija nikada ne bi trebala da uđe u NATO

Autor:

Vesti

20.02.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik levice u Bundestagu Aleksander Noj poručio je u intervjuu za Srpski telegraf da Srbija nikako ne bi trebalo da uđe u NATO, a da je Kosovo mafijaška država koju je Nemačka, nažalost, priznala.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksander Noj

Ovaj osvedočeni prijatelj srpskog naroda je bio gost naše redakcije dan posle susreta sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom.

- Dve godine sam službovao u Zvečanu kao član OEBS i iz prve ruke sam upoznat sa situacijom na Kosovu i Metohiju - kaže Aleksander.

Kakve utiske nosite iz tog vremena?

- Ako imate jasan pogled i odozgo gledate na političku situaciju, onda vam brzo bude jasno da postoji jednostranost i da ne može jedna mala država, kao što je Srbija, biti kriva za sve što ide po zlu u svetu. Lično sam se uverio kakva je situacija na Kosovu, kako žive Albanci, a kako Srbi, i jasno mi je ko je tu agresor, a ko žrtva.

Kako komentarišete formiranje vojske Kosova, u kojoj će biti i bivši članovi terorističkog OVK?

- Nemačka, Amerika i EU su okupirale teritoriju Kosova i pod njihovim patronatom se sada formira i ta vojska. To što će se naoružavati bivši članovi OVK i teroristi nikoga na zapadu ne zanima. Još 2005. godine nemačka tajna služba navela je Tačija i Haradinaja kao mafijaše i teroriste, ali su oni i dalje dobro došli u Berlin jer je sve samo stvar interesa.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Tekst potpisa

Da li je moguće da je Nemačka zatražila od kosovske vlade uvođenje taksi na srpske proizvode kako bi primorala Beograd da izađe iz pregovora sa Prištinom?

- To uopšte nije isključeno. Nemačka je 1999. vodila rat protiv Srbije, ima blizak savez sa Albancima i Beograd od Nemačke ne može da očekuje ništa po pitanju Kosova. I to se neće brzo i lako promeniti.

U razgovoru sa srpskim ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom rekli ste da Srbija nikako i nikad ne treba da postane član NATO. Zašto?

- Ima mnogo razloga zašto Srbija ne treba da bude član ove vojne alijanse - bombardovanje, krađa teritorije Kosova i Metohije, ali i značajni finansijski izdaci koje biste imali pristupanjem ovom savezu. Hteli ili ne, morali biste da kupujete skupe američke, francuske i nemačke vojne sisteme, a taj novac možete da pametnije da iskoristite, recimo, za infrastrukturu. Pristupanjem EU i NATO, Srbija ne bi više bila gazda u svojoj kući!

Šta je, u stvari, NATO?

- To je vojni instrument SAD koji želi da svoje interese na globalnom nivou ostvari vojnim putem i ne dozvoljava bilo kakvu konkurenciju. Protivnicima poput Kine i Rusije uvode ekonomske sankcije, vode trgovinske ratove... Jednom rečju, NATO pod vođstvom Amerike ima mafijašku strukturu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading