Jedini Rus, predstavnik Rossotrudničestva, odlikovan na Sretenje zlatnom medaljom za zasluge

Autor:

Vesti

18.02.2020

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom dodele odlikovanja koja se tradicionalno obeležavaju svakog Sretenja, podeljeno je više priznanja zaslužnim građanima Srbije i nekim strancima, a medju njima ima i jedan Rus.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Vitalij Solonjecki

Vitalij Solonjecki jedini je ruski dobitnik zlatne medalje za zasluge koja mu je uručena na svečanosti na Dan državnosti Republike Srbije.

Vitalij Solonjecki obavlja funkciju šefa odeljenja za implementaciju programa za mlade i razvoj javne diplomatije u Federalnoj Agenciji Rossotrudničestvo i već dugo godina sprovodi projekte koji integrišu mlade iz Srbije i AP Kosova i Metohije, kao i iz Republike Srpske i drugih zemalja regiona. Zbog ljubavi prema Srbiji i prema srpskom narodu veoma je čest gost u našoj zemlji.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Vitalij Solonjecki i Aleksandar Vučić

Zahvaljujući aktivnom zalaganju Vitalija Solonjeckog, mladi iz dveju zemalja intenzivno godinama saradjuju, pokreću sjajne globalne inicijative i uzimaju učešća u njima te uzdižu bilateralnu saradnju na novi nivo. Dakle, ovaj njegov doprinos  је biо prepoznat i od predsednika Republike koji svojim projektom Budućnost Srbije priprema mlade da nastave razvoj svoje želje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading