KO POSLEDNJI IZAĐE, NEK IZGASI SVETLO! Šutanovac: SzS gubi smisao opstanka!

Autor: Tanjug

Vesti

15.02.2020

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani imaju sve manje poverenja u Savez za Srbiju u kome lider pokreta "Dveri" Boško Obradović vodi glavnu reč, ocenio je Dragan Šutanovac, predsednik Saveta za strateške politike i bivši lider Demokratske stranke, koji smatra i da je opozicija prerano donela odluku o ujedinjenju u bojkotu izbora.

RepublikaFoto: Tanjug/N. Stojanović
Dragan Šutanovac

- To je bilo očito od starta, a sada je toga svestan i on, pa u maniru Udbe traži unutrašnjeg neprijatelja -kaže Šutanovac za "Kurir".

On dodaje da se u svakoj koaliciji članice odriču nekog dela svoje politike, ali da ipak imaju zajedničku političku osnovu, što u slučaju SzS, kako navodi, od početka nije slučaj.

Tako, dodaje Šutanovac, SzS praktično gubi smisao opstanka, pogotovo u bojkotu izbora.

On smatra i da Srbija "ima najgoru vlast u 21. veku", ali i da je opozicija prerano donela odluku o ujedinjenju i bojkotu.

 

 

- Umesto da smo prošlu godinu iskoristili da građane motivišemo da takvu vlast počiste na izborima, opozicijija je prerano donela odluku o ujedinjenju u bojkotu, čime je potpuno anestezirala građane i političku scenu podelila - umesto na vlast i opoziciju - na one koji su za bojkot i protiv njega - objašnjava Šutanovac.

Čini se da, dodaje bivši lider DS, opozicija nema ideju, ne samo o tome šta da radi posle izbora, već i koju političku platformu da ponudi građanima kako bi ih motivisala na promene.

Šutanovac ističe i da je problem opozicije u tome što više niko ne zna koji su njeni stavovi o, recimo, pitanju EU i Kosova.

- Sad su stvari postavljene naglavačke, bojkot se proglašva zbog loših izbornih uslova, a stranke saveza se ne slažu o pitanju rešenja elementarnih problema koje Srbija ima - dodaje Šutanovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Žika

17.02.2020 14:26

SzS gubi smisao opstanka! Cilj je ispunjen. Opozicija je uništena.