JUG SRBIJE DEO KOSOVA ZA NEKOLIKO MESECI!

Autor:

Vesti

05.10.2017

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer takozvane države Kosovo Ramuš Haradinaj zapretio je da će jug Srbije ubrzo postati istočno Kosovo! Predsednica srpske vlade Ana Brnabić Hardinaju, ali i predsedniku opštine Bujanovac Jonuzu Musliju, koji traži referendum poput onog nedavnoodržanog u Kataloniji, poručuje da to neće moći i da ta tema nije predmet debate.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
ZLIKOVAC RAMUŠ HARADINAJ OPET PRETI OTIMAČINOM

Ratni zločinac koji je na čelu prištinske vlade nedavno se sreo s predstavnicima Albanaca u Preševu i Bujanovcu, gde je poručio da će se založiti za "regulisanje kosovskog državljanstva" za Albance koji žive u "istočnom Kosovu", što je naziv pod kojim Priština podrazumeva Albance u oblasti Preševa, Bujanovca i Medveđe.

HARADINAJ: Albanci iz Srbije zaslužuju povoljniji status od kosovskih Srba

- Ovo više nije pitanje godina, već meseci jer su istočnokosovari dali živote i prolili krv za državu Kosovo - rekao je Haradinaj poručivši da Albanci iz Srbije zaslužuju "povoljniji status od kosovskih Srba".

ČVRST STAV

Predsednica Vlade Srbije, koja je juče prvi put predsedavala sednicom Nacionalnog saveta nacionalnih manjina, kaže da nema govora o ovim temama.

- To nisu teme razgovora, teme razgovora se tiču institucionalnih mehanizama u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije. To nikako nije u skladu ni sa Ustavom ni sa zakonima Srbije. Samim tim, to nije otvoreno za debatu - poručuje Ana Brnabić.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić za Srpski telegraf kaže da nije tajna da Haradinaj hoće da otcepi jug Srbije, a da je i u njegovom političkom programu jasno označeno da mu je cilj stvaranje "velike Albanije".

- Haradinaj je više puta ponovio da želi da uzme Srbiji sve do Niša, a u tu svrhu služe i poslednje izjave Jonuza Muslijua. Oni rade sve samo kako bi huškali tamošnje Albance da krenu u otcepljenje od Srbije i pripajanje Kosovu. Srećom, njegove pretnje su samo mrtvo slovo na papiru jer su im Amerikanci rekli da odustanu od bilo kakvih novih teritorijalnih pretenzija u skorije vreme - objašnjava Spasić.

STARA FORA

Zabrinut je i predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

- Ovo je pokušaj Haradinaja da destabilizuje jug Srbije i nametne se kao regionalni lider Albanaca. To je svojevremeno radio tako što je slao naoružane bande da potpiruju terorizam u tom delu Srbije. Sad pokušava da animira Albance iz oblasti Preševa, Bujanovca i Medveđe da bi progurao svoje velikoalbanske ideje - zaključuje Drecun.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ana

05.10.2017 12:51

marš smeće nazad u kanalizaciju. koljaču, narko dileru , trgovče ljudskim organima. mar fukaro marš