POBEDA SRPSKOG TELEGRAFA: Sonja Savić ipak dobija park u centru grada

Autor:

Vesti

14.02.2020

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljena glumica Sonja Savić nije dobila ulicu u rodnom Čačku, ali će po njenom imenu biti nazvan park kod železničke stanice, izjavila je zamenica gradonačelnika Čačka Milica Dačić.

RepublikaFoto: youtube.com/Oblomov
Sonja Savić

Odluka je usledila posle pisanja Srpskog telegrafa.

- Stav grada Čačka, odnosno Gradske uprave, jeste da drugi po veličini gradski park ponese ime naše poznate i priznate glumice koja je ime grada u kome je rođena širila širom bivše Jugoslavije - izjavila je Dačićeva.

Kada se pojavila vest da je komisija odbila da jednu ulicu nazove po Sonji Savić "zbog načina života koji je vodila", usledile su brojne reakcije.

 

 

ULICE ĆE DOBITI IVO ANDRIĆ, PUPIN, CRNJANSKI, KORAĆ, ALAS...

- Mislim da Sonja treba da dobije svoju ulicu. To zavisi od Čačka, pre svega. Mislim da će grad imati dovoljno sluha da to uvaži - rekao je tim povodom jedan od najpoznatijih Čačana frontmen Riblje čorbe Bora Đorđević.

Čak 68 saobraćajnica u ovom gradu uskoro će promeniti ime, a ulice će dobiti Ivo Andrić, Mihajlo Pupin, Mileva Ajnštajn, Miloš Crnjanski, Duško Radović, Radivoj Korać, Mihailo Petrović Alas i drugi.

Takođe, ulice su dobili i Čačani koji su poginuli u ratovima devedesetih godina prošlog veka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading