BEČIĆ: VOA dobro radila

Autor: Tanjug

Vesti

04.10.2017

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojnoobaveštajna agencija efikasno je izvršavala zadatke iz svoje nadležnosti, ocenili su danas članovi skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti na sednici zatvorenoj za javnost na kojoj su razmatrali i usvojili Izveštaj o radu VOA.

RepublikaFoto: Tanjug
Pohvalio rad VOA: Igor Bečić

Predsednik Odbora Igor Bečić rekao je za Tanjug da je to skupšitnsko telo dalo punu podršku daljem koordiniranom radu službi bezbednosti u cilju zaštite nacionalnih interesa i bezbednosti građana Srbije. 

Naveo je da su članovi Odbora ocenili da izveštaj VOA pruža sveobuhvatan uvid u najvažnije segmente rada ove službe bezbednosti. 

S obzirom na globalno bezbednosno okruženje i bezbednosne izazove u regionu, Bečić kaže da je Odbor konstatovao da VOA, kao deo jedinstvenog bezbednosno-obaveštajnog sistema, sa uspehom obavlja obaveštajne poslove od značaja za bezbednost Srbije. 

- Učestalost terorističkih napada i ogroman broj civilnih žrtava u najvećim evropskim gradovima, pokazatelj su značaja i neophodnosti jačanja obaveštajnih struktura Srbije. U tom smislu Odbor je naglasio važnost i visok kvalitet rada VOA - kaže Bečić. 


Konstatovan je, dodaje, i značajan doprinos Agencije daljem razvoju bilateralne vojne i vojnoekonomske saradnje. 

Odbor je, kako je naveo, pozdravio angažovanje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u misijama u inostranstvu, pod okriljem UN i EU, i istakao značajnu ulogu koju ima VOA u praćenju situacije u područjima angažovanja pripadnika MO i VS i pružanju obaveštajne podrške u realizaciji misija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading