ANTIĆ SA MILEROM U MOSKVI: Dogovorena dalja saradnja u snabdevanju gasom

Autor: Republika

Vesti

04.10.2017

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić sastao se u Moskvi sa predsednikom Izvršnog odbora Gasproma, Aleksejem Milerom. Oni su razgovarali o statusu i budućnosti tekuće bilateralne saradnje, uključujući i izvoz ruskog gasa u Srbiju i njegovo skladištenje na teritoriji Srbije.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Antić na sastanku u Moskvi

Na sastanku je konstatovano da su isporuke ruskog gasa u Srbiju u prvih 9 meseci 2017. porasle za 31,7 odsto, u odnosu na period januar - septembar 2016. 

 - U Moskvi sam, sa gospodinom Milerom, razmatrao proširenje skladišta Banatski dvor. Konstatovali smo da će do kraja godine biti definisano tehničko rešenje, a da će 2018. godine početi radovi. Građani Srbije mogu da budu mirni, jer je na sastanku konstatovano da postoji apsolutna sigurnost snabdevanja gasom Srbije - izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. 

RepublikaFoto: Promo foto
Na sastanku u Rusiji dogovorena dalja saradnja

Na sastanku su razmatrane i zajedničke aktivnosti iz Mape puta, koju su potpisali Gasprom i Ministarstvo rudarstva i energetike, 27. juna ove godine, a u cilju analize mogućnosti proširenja kapaciteta srpskog sistema za transport gasa. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading