Poznato ko je čovek koji stoji iza lažne vesti o smrti Ratka Mladića!

Autor:

Vesti

11.02.2020

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažnu vest o tome da je umro bivši general Vojske RS Ratko Mladić kreirao je italijanski novinar Tmaso De Benedeti koji je poznat po pravljenju lažnih vesti kako bi varao svetske medije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ratko Mladić

Biseta Turković, ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine, sa čijeg Tviter naloga je i potekla lažna informacija o smrti generala Mladića, na svom profilu je potrvdila da iza lažne vesti stoji italijanski novinar.

Tomaso De Benedeti je postao poznat kada je preko lažnih naloga na društvenim mrežama i kreiranjem lažnih vesti uspeo da prevari i velike medijske kuće kao što su Njujork tajms i USA Tudej, kao i mnoge druge. 

Priznaje da pravi lažne naloge

 

 

Tviter nalog Tamasa De Benedetija nije previše aktivan, ali se na njegovom profilu mogu videti postovi u kojima različitim organizacijama i pojedincima sam priznaje da je napravio lažne naloge, kojima se potom izvinjava za učinjenu štetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading