Šut-karta za Gordanu Čomić! Lutovac zaveo totalnu diktaturu u DS

Autor: Republika

Vesti

07.02.2020

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko ne postupi po naređenju Zorana Lutovca, leti iz Demokratske stranke! U stranci koja se predstavlja kao bastion demokratije u Srbije ovo je metoda po kojoj se disciplinuju neposlušni kadrovi, a poslednja u nizu koja se našla na udaru lidera DS je Gordana Čomić.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/T. VALIČ
Gordana čomić dobila šut-kartu od Zorana Lutovca

Odluka da se u parlamentu izbori za pravo žena i njihovu veću zastupljenost u Skupštini i politici uopše, po svemu, sudeći koštaće je ostanka u stranci koju je decenijama predstavljala u parlamentu.

Etički odbor DS ekspresno je zasedao i zaključio da se Čomićeva pojavljivanjem u skupštinskoj sali oglušila o naređenje DS, ali i Saveza za Srbiju Dragan Đilasa, koji je naredio bojkot parlamenta.

Konačnu odluku doneće Izvršni odbor i Predsedništvo stranke, a njihovu odluku Čomićeva, kako kaže, dočekaće s osmehom.

ŠAKOM O STO

U međuvremenu se oglasio i Lutovac, koji je stavio do znanja da u njegovom DS nema mesta za drugačije mišljenje.

- To je ne samo nepoštovanje odluka DS već i članova DS i svih onih koji su ogromnom većinom doneli odluku o bojkotu. Taj čin je samostalan čin i ne može se smatrati da je to doneto u ime DS. Čomićeva se jasno opredelila da vodi samostalnu politiku, a ne politiku stranke - rekao je Lutovac.

Ko je Gordana Čomić?

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Gordana Čomić

Rođena: 16. juna 1958. u Novom Sadu

Zanimanje: diplomirani fizičar

Od 1992. obavljala brojne funkcije u DS (od portparola pokrajinskog odbora do potpredsednice stranke)

Bila poslanica u parlamentu u nekoliko mandata počevši od 2000.

Udata je, majka četvoro dece

Hobi: pecanje

Govori engleski, služi se francuskim i nemačkim jezikom

Pozivajući se na spekulacije o tome da neki nezadovoljni funkcioneri DS svojim položajem unutar stranke razmišljaju da u dogovoru sa nekim drugim poslanicima iz nekih drugih stranaka formiraju zajedničku listu i ipak izađu na izbore, Lutovac je ocenio da ponašanje Gordane Čomić daje loš primer članovima stranke, ali i građanima Srbije.

BEZ DILEME

Pokušaj postrojavanja, po svemu sudeći, nije prošao kod Čomićeva, koja, umesto pokajanja, partijskom šefu poručuje da je spremna da snosi posledice.

- Odluka je da snosim posledice rešavanja svoje etičke dileme o dve odluke DS - jedne o borbi za politiku u kojoj će biti zastupljene žene i druge o bojkotu sednica Narodne skupštine, i kažu mi: "Snosićeš posledice." Rado ću ih snositi, s osmehom i s budućim pogledom na najmanje 100 žena u Skupštini Srbije i na dva mesta od pet na svakih pet mesta na listama lokalnih skupština za manje zastupljeni pol" - rekla je Čomićeva.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading