Olujni vetar pravi haos po Srbiji: Putari se bore sa ogromnim smetovima u selima oko Kraljeva, više od 350 domaćinstava bez struje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.02.2020

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Rudnu kod Kraljeva i u desetine sela i zaseoka u podgolijskom kraju sneg neprestano pada više od 30 sati, zbog čega su pojedina sela odsečena, a više od 350 domaćinstava trenutno je bez struje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako piše portal Glas zapadne Srbije, visina snežnog pokrivača je između 60 i 70 centimetara, ali najveći problem je olujni vetar koji pravi smetove visine i preko dva metra.

Portal navodi da je struja u Rudno stigla jutros oko 9 časova, ali da su pojedina sela i zaseoci još uvek bez struje.

Među njima su Bzovik, Reka, Dražinice, Kamenska, Lazi i drugi zaseoci na kraljevačkoj strani, kao i na teritoriji Ivanjice - Koritnik, Ostatija, Devici, Brusnik, Perišice...

Kraljevačko i novopazarsko preduzeće za puteve bore se sa velikim smetovima na prilaznim putevima Rudnu od Studenice i Gradca, kako bi obezbedili normalne uslove za život tamošnjem stanovništvu.

Direktor Javnog preduzeća "Putevi" Kraljevo Mirko Vuković kaže da su jutros probili put od Studenice do Rudna u dužini od deset kilometara.

- Problem je što što jak sneg neprestano pada tako da dok s buldožerima stignemo na kraj jednog puta već je nekoliko prvih kilometara zavejano. Jutros je ponovo jedna mašina krenula ka Bzoviku, drugu smo poslali ka Mlanci gde je situacija takođe veoma teška - rekao je Vuković.

Meštani očekuju da će preduzeće za puteve "Novi Pazar" uskoro krenuti u račišćavanje puta Gradac-Rudno, koji je u njihovoj nadležnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading