Mihajlovićeva brani državnog sekretara - uhapšen je prijatelj i saradnik

Autor:

Vesti

06.02.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U jeku skandala posle hapšenja državnog sekretara Ministarstva saobraćaja i građevine Miodraga Poledice zbog korupcije ministarka je juče na svom Instagram profilu objavila selfi sa Poledicom, očigledno ranije slikan, uz komentar: "Prijatelj i saradnik".

RepublikaFoto: Instagram/zorana_dpm
Vrlo bliski saradnici: Zorana Mihajlović i Miodrag Poledica

JASNA PORUKA

Ovim je poslala poruku ne samo javnosti već i njemu da ga podržava iako je osumnjičen za teško krivično delo - zloupotrebu službenog položaja, za koju preti zatvorska kazna od dve do 12 godina zatvora.

Prethodno, u prvoj i jedinoj izjavi nakon što je Poledica završio sa lisicama na rukama, Mihajlovićeva je rekla "da nema nijedan razlog da veruje da je tačno ono što se njemu stavlja na teret".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#prijatelj #saradnik ?

Објава коју дели Zorana Mihajlović (@zorana_dpm) дана 5. Феб 2020. у 2:52 PST

Državni sekretar je drugi blizak saradnik ministarke koji je za manje od mesec dana hapšen. Kako je Srpski telegraf već pisao, istraga oko korupcije u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture se nastavlja i samo je pitanje dana kada će na saslušanje biti pozvana i ministarka Mihajlović kako bi iznela svoja saznanja o svemu što je radio Poledica. Prethodno, 10. januara je uhapšen direktor "Infrastrukture železnice" i nekadašnji savetnik Mihajlovićeve Miroljub Jevtić. On je i dalje u pritvoru. Inače, u prvom iskazu u policiji Jevtić je sve priznao, pa čak i koliko novca je nosio ministarki i njenom mužu, a onda je pred tužiocem obrnuo ćurak i negirao krivicu.

Poledica se brani sa slobode uz nekoliko mera zabrane

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ

Specijalni sud u Beogradu dozvolio je državnom sekretaru Miodragu Poledici da se brani sa slobode tokom istrage koju je protiv njega i još petorice osumnjičenih u utorak pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal. On je na slobodu pušten uz meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima, kao i zabranu posećivanja određenih mesta. Pritvor je određen ostalim osumnjičenima Branimiru Alimpiću, Zoranu Stanojeviću, Mirku Među i Predragu Ćurčiću, dok je šesti osumnjičeni v. d. direktora "Infrastrukture železnica Srbije" Miroljub Jevtić u pritvoru od hapšenja 10. januara jer je protiv njega još jedna istraga u toku.

Sumnja se da je Poledica zajedno sa Jevtićem, Alimpićem i Ćurčićem (svi su bili zaposleni u "Infrastrukturama železnice") pomagao da u postupcima javne nabavke, pre svega za postavljanje pruge preko Pančevačkog mosta, bude favorizovano preduzeće ZGOP, čiji je vlasnik Stanojević.

PO DVE TAČKE

Zajedno sa Poledicom u ponedeljak su uhapšeni i Branimir Alimpić, Predrag Ćurčić, Zoran Stanojević i Mirko Međo. Oni su u utorak više sati saslušavani u Tužilaštvu za organizovani kriminal i to po dve tačke - zloupotreba službenog položaja i muljanja sa javnim nabavkama u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, narednih dana biće još privođenja, pre svega, vezano za poslovanje u putarskom sektoru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading