Hit u Jagodini: FOTELJE ZAMENJENE HOKLICAMA

Autor:

Vesti

03.10.2017

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i funkcioneri ove opštine zamenili su fotelje hoklicama, otkriva Republika.

RepublikaFoto: Republika
Ne mora da sedi u fotelji: Dragan Marković Palma

Nakon što su fotelje gradskih funkcionera prodate na javnoj licitaciji, Palma i funkcioneri Jagodine proveli su sednicu Skupštine sedeći na drvenim stolicama, o čemu svedoče i fotografija koju ekskluzivno objavljujemo.

Nisam se rodio u fotelji

- Nisam se ni rodio u fotelji i smatram da svi političari treba da sede na drvenim stolicama, jer je 90 odsto njih fotelju videlo samo na televiziji pre neo što ih je narod izabrao, prokomentarisao je Palma prodaju fotelja skupštinskih funkcionera. On je dodao da će od 9.850 evra, za koliko su fotelje prodate na aukciji, 66 socijalno ugroženih porodica sa više dece sutra dobiti po 150 evra u dinarskoj protiv vrednosti - naglasio je Palma.

Inače, osim hoklica, sednica se nije razlikovala od dosadašnjih, jer su odbornici 13 tačaka dnevnog reda usvojili za 5 minuta. Iako su pre samo dva meseca, na sednici održanoj 30. jula, izglasali odluku o dugoročnom zaduživanju Grada Jagodine za 2017. godinu u iznosu od 70 miliona dinara, na današnjoj sednici usvojili su odluku o kratkoročnom zaduživanju budžeta grada za 30 miliona dinara.

Krediti

Kredit će, kako se navodi u obrazloženju odluke, biti podignut radi finansiranja tekuće likvidnosti u skladu sa odlukom o budžetu grada za ovu godinu. Rok otplate kredita je kraj budžetske 2017. godine.

- Kredit je već bilo usvojilo Gradsko veće i bio je planiran budžetom, ali je morala da ga izglasa Skupština, jer nam je tako rekao revizor - izjavio je Palma.

Odbornici su usvojili i odluku o dodeli društvenih priznanja. Plaketu grada i novčani iznos od 50 hiljada dinara dobilo je 11 osnovaca, 4 srednjoškolca, Gradsko pozorište, policijski službenik Zoran Stanojević, Udruženje penzionera, Odred izviđača "Boško Đuričić", KUD "Đerdan", 4 sportiste, i FK "Šantarovac" iz istoimenog sela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading