LIDER ALBANACA IZ PREŠEVA: Da se prihvati referendum iz '92. ZA KOSOVO!

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

03.10.2017

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Albanaca iz Preševske doline Jonuz Musliju traži da Srbija prihvati referendum iz marta 1992. godine u skladu sa Poveljom UN, koja garantuje samoopredeljenje autohtonih naroda.

RepublikaFoto: youtube.com/agencija JUGpress
Jonuz Musliju traži mnogo od Srbije

Lider Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju pozdravio je referendum o nezavisnosti koji održan u španskoj oblasti Kataloniji i pozvao je međunarodnu zajednicu da prizna referendum koji su Albanci na jugu Srbije održali 1992. godine.

- Referendum je izraz volje i zakonsko pravo autohtonog naroda, u ovom slučaju Katalonije, zagarantovano međunarodnim pravom. Referendum o etničkim Albancima u Preševskoj dolini isto tako je legitiman i njime se garantuju mir i stabilnost između Preševske doline i Srbije, ali i poštuje pravo Albanaca sa juga koji su se referendumom većinski izjasnili za pripajanje Kosovu - izjavio je Musliju za "Naše Preševo".

On je podsetio da u Preševskoj dolini ima više od 100.000 stanovnika, koji žive u "tri albanske opštine, u Medveđi, Bujanovcu i Preševu, koji poseduju pravni akt o volji većine Albanci u dolini i Srbija bi to trebalo da uzme u obzir".

- Srbija treba da prihvati referendum iz marta 1992. godine u skladu sa Poveljom UN, koja garantuje samoopredeljenje autohtonih naroda - rekao je Musliju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading