Milovanović za TV Pink: Đilas, Jeremić i Obradović beže od izbora koji su jedini demokratski put dolaska na vlast!

Autor: Republika

Vesti

28.01.2020

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Milovanović direktor "Srpskog telegrafa" je , gostujući na TV Pink, komentarisao gostovanje američkog ambasadora u Srbiji Entonija Godfrija u emisiji "Hit Tvit" i rekao da je ono bilo blagotvorno.

RepublikaFoto: Printscreen/Novo jutro
Saša Milovanović

- U ovim okolnostima gde se u Srbiji odvijaju različiti procesi blagotvorno je da se američki i ruski ambasador pojave u nekoj emisiji sa premijerom i da polemišu. To mi nije problematično. Više mi je problematično da ga napadne Dragan Đilas i opozicija, a napadaju ga samo zbog jedne stvari - što je čovek rekao da su izbori jedini demokratski put dolaska na vlasti, izbori od kojih Đilas, Jeremić i Obradović beže - kaže Milovanović.

Kako je Milovanović rekao Dragan Đilas ne može da izađe sam na izbore sa rejtingom od šest odsto.

- Ceo Savez za Srbiju ima rejting od sedam odsto. On ne može sam da izađe, pa će onda da obezbedi na mala vrata sebi sutradan poslaničku grupu. Naravno sa cenzusom od 3,5 odsto će verovatno preći taj cenzus - ukazao je on.

On se osvrnuo na to da se Saša Paunović iz Demokratske stranke uveliko priprema za izbore i vodi kampanju, a prethodno je govorio kako je bojkot izbora jedino ispravno rešenje.

Izveštaj Evropskog saveta skandalozan, u njemu sede osvedočeni srbomrsci

Povodom sramnog izveštaja Evropskog saveta o situaciji u Crnoj Gori, Milovanović je komentarisao i tekst u Srpskom telegrafu koji obrađuje upravo tu temu.

- To je skanadalozan izveštaj Evropskog saveta za spoljne poslove, a u njemu sede osvedočeni srbomrsci poput Solane, Kušnera, Karla Bilta, Ahtisarija, Soroša i oni su napravili skandaloznu analizu kako SPC je remetilački faktor u Crnoj Gori, kako SPC naziva NATO četvrtim Rajhom, kako SPC ne priznaje zločine koji su činjeni u vreme ratova devedesetih. Naveli su da treba dati podrški Milu Đukanoviću i tom skaradnom zakonu - kaže Milovanović o dešavanjima u Crnoj Gori.

- On će da ide na izbore, pravi kampanju. Tu su štandovi, potpisi razgovori, razgovori sa građanima... I Đilas i on izlaze na izbore, obezbeđuju sebi poziciju, obezbeđuju sebi gradove gde su već na vlasti - ukazao je on.

Mišel Zubenica, izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku, rekao je da svako ko se bavi ozbiljnom analizom međunarodnih dešavanja može da primeti da je drugačiji odnos administracije Donalda Tramapa prema Srbiji.

RepublikaFoto: Printscreen/Novo jutro
Mišel Zubenica

- Imate dva predstavnika SAD za pitnaja rešavanja Kosova i odnosa između Beograda i Prištine. S jedne strane Metju Palmer ima potpuno drugačiji odnos pa i komentare u odnosu na rešavanje ovog celog pitanja. Imate Grenela, koji može slobodno da se okarakteriše kao srpski prijatelj koji ima dobre motive da se reši ovaj problem - kaže on.

Kako je Zubenica objasnio, srpski državni predstavnici imaju zaista dobru komunikaciju sa svim ambasadma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading