SEVAJU VARNICE U SKUPŠTINI! Šarović: Ostavka! Mihajlovićeva: Ko o čemu, radikali o Zorani

Autor: Tanjug

Vesti

27.01.2020

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Zorana Mihajlović izjavila je večeras, odgovarajući na pitanje poslaniku SRS Nemanji Šaroviću, da ona i njena porodica sve rade javno i da njen stan u kojem živi još nema upotrebnu dozvolu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nemanja Šarović

U popodnevnom delu sednice nastavljena je rasprava o setu zakona iz oblasti saobraćaja, ali i polemika između poslanika radikala i ministarke Zorane Mihajlović, ovog puta, pitanja u vezi sa njenom imovinom postavio je poslanik SRS Nemanja Šarović.

Šarović je rekao ministarki da duguje građanima objašnjenje od čega živi i upitao je kako je moguće da jedan ministar živi “tako luksuzno”, zatim da li je legalizovala stan i da li ponosna što je učestvovala u izgradnji “jednog takvog kredibilnog univerziteta kao što je Megatrend”.

- Po mom mišljenju i to bi bio dovoljan razlog da podnesete ostavku. Ako je za vas kredibilan, za nas iz SRS je to najveća sramota na prosvetnom nebu Srbije. Sramota je da neko ko je u vladi izabere da novac prima iz univerziteta gde se ''štancuju lažne diplome'', a ne od građana - rekao je Šarović.

Mihajlović je konstatovala: “Ko o čemu radikali o Zorani. To je u redu” i navela da Šarović ima pravo da postavlja pitanja i da odgovore na to može da da Agencija za borbu protiv korupcije, ali da nije u redu da se služi, kako je rekla, lažima i poluistinama.

 

 

- Postoji Agencija za borbu protiv korupcije i sve što Zorana Mihajlović i njena porodica rade je javno. Kada je reč o mom stanu, on se od 1999.godine gradio, još uvek nema upotrebnu dozvolu. Tada se dograđivala zgrada, data je građevinska dozvola, ali ja kao ministar građevinarstva još nemam upotrebnu dozvolu - rekla je ona.

Dodala je da, po njenoj oceni, nije u redu da ona kao ministar ulazi u priču oko legalizacije i da će sa ozakonjenjem nastaviti kada ne bude bila na tom mestu.

Šarović je negodovao jer mu je ministarka kazala da se služi lažima i odgovorio joj je da je nepristojna, navodeći da je nije uvredio, već je tražio odgovore na legitimna pitanja.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading