A ALBANCIMA JASNO, KOSOVO NIJE DRŽAVA! Ovaj dokument iz Berlina upropastio nade Prištine

Autor: Tanjug

Vesti

21.01.2020

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prištinski dnevni list "Koha ditore" ocenjuje da se "kosovska državnost dovodi u pitanje" u dokumentu koji je kosovska strana potpisala u Berlinu o direktnoj avio-liniji između Prištine i Beograda, jer se izbegava upotreba naziva kosovskih institucija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U pismu koje je Kosovo potpisalo sa tri druge strane, kosovska uprava civilnog vazduhoplovstva naziva se: "Vlast za civilno vazduhoplovstvo na Kosovu".

Govori se o otvaranju posebne linije između Prištine i Beograda, ali se izbegava terminologija naziva državnih institucija, piše prištinski dnevnik.

Tako se nigde ne pominje ASHNA - skraćenica za državnu agenciju za navigaciju, a koristi se samo "Jedinica za vazdušni saobraćaj" - termin koji je bio u upotrebi pre nego što je Kosovo proglasilo nezavisnost, navodi "Koha".

Dokument iz Berlina, sažet na manje od dve strane, u koji je imala uvid "Koha", u stvari je sporazum između četiri institucije, avio-kompanije “Lufthansa”, Međunarodnog aerodroma Priština, Kfora i Kosovske civilne uprave, prenosi Kosovo onlajn.


Prištinski list smatra da to pokazuje da su kosovske i srpske vlasti potpisale dva različita pisma specifična za njihov rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading